Onze leveranciers

We willen mensen met elkaar verbinden door hen ecologische producten aan te bieden die een schone, huiselijke omgeving creëren. Deze lijn van verbondenheid trekken we door naar onze partners, die steeds met toewijding en respect voor de natuur te werk gaan. Onze samenwerking verloopt enkel met bedrijven die onze filosofie van ethisch ondernemen ook hoog in het vaandel dragen. We zijn trots om te kunnen samenwerken met gepassioneerde ondernemers uit België en Nederland.

 

 

Ecosisters

In 2015 opende Sylvia Rombaut de ecologische zeepjeswinkel ‘t Schoon Gerief. Enkele jaren later begon Ann Kennis op haar beurt met het verkopen van droge voeding onder de naam Annders Winkelen. Door de toenemende vraag in beide winkels, besloten de twee vriendinnen om de ondernemingen samen te brengen onder een nieuwe naam. Eco Sisters verwijst naar Sylvia en Ann die elkaar aanvullen zoals zussen bij het uitkiezen van ecologische producten. De twee ondernemers willen mensen kennis laten maken met een duurzame levensstijl. Je kan bij hen terecht voor droge voeding, ecologische schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten, herbruikbare verpakkingen en duurzame decoratie. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig workshops en lezingen in scholen en bedrijven.

My SisStar

Annelies richtte in 2016 haar eigen onderneming op. Ze haalde haar inspiratie uit haar zus die haar altijd motiveerde om zelf aan de slag te gaan. Wat voor Annelies ooit begon als hobby, groeide uit tot een ware passie. Voor de hardwerkende echtgenote en mama van twee kinderen werd My SisStar de perfecte combinatie van creativiteit en haar interesse in juwelen, accessoires en interieur. Annelies biedt handgemaakte en kwalitatief hoogwaardige producten aan waar je langdurig van kunt genieten. De ecologische kaarsen van My SisStar worden gemaakt van soja waardoor ze 100% vegan zijn. De kaarsen hebben een langere brandduur, stoten geen schadelijke deeltjes af en zorgen voor een betere geurverspreiding. Nadat de kaarsen zijn opgebrand, kunnen de glazen potjes gebruikt worden voor andere doeleinden.

Ecopods

Enkele jaren geleden werd er een nieuwe manier van ecologisch schoonmaken ontdekt. Ecopods kwam met het idee om wateroplosbare capsules aan te bieden die ervoor zorgen dat we kunnen schoonmaken zonder plastic afval. De capsules worden gemaakt van algen en bevatten een sterk geconcentreerd schoonmaakproduct. Ecopods onderscheidt zich van andere merken door schoonmaakmiddelen aan te bieden waar nog geen water aan is toegevoegd. Je koopt enkel het geconcentreerde gedeelte en vult dit zelf aan met warm water uit de kraan. Doordat je niet telkens een volledig nieuwe fles hoeft aan te kopen, bespaar je heel wat plaats. Daarnaast zijn de producten biologisch afbreekbaar, plasticvrij en gecertificeerd met het EU Ecolabel.  

BIOnyx

Arnout werkte tijdens een koffieproject in Zuid-Afrika langdurig samen met lokale en regionale Afrikaanse koffieboeren. Tijdens deze samenwerking ontdekte hij dat hoge kwaliteit, duurzaamheid en ontwikkeling uitstekend met elkaar samengaan. Toen hij terugkeerde naar Nederland, ging hij aan de slag in een reinigingsbedrijf. Hij merkte dat het gevaarlijk was om zonder veiligheidskleding in contact te komen met chemische schoonmaakmiddelen. Al snel ging Arnout op zoek naar alternatieven en kwam hij op het idee om natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen te ontwikkelen. Een tijdje later richtte hij BIOnyx op. De onderneming produceert en verkoopt een uitgebreid assortiment van biologische schoonmaakmiddelen.