Workshop DIY Schoonmaakmiddelen

Wist je dat schoonmaakmiddelen vol agressieve chemicaliën zitten die schadelijk zijn voor onze gezondheid en het milieu? En dat ze vaak de huid en luchtwegen irriteren? Gelukkig kan het anders! 

Wil jij met een gerust hart je huis kunnen schoonmaken? Dan is deze workshop iets voor jou!
Schrijf je in 
 
!

 

In deze online workshop leer je schoonmaakmiddelen maken die huidvriendelijk, low budget en biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien is het heel leuk en gemakkelijk om deze producten te maken en werken ze ook écht! Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig. Je investering in een natuurlijk huishouden bedraagt slechts 29 euro!  


Praktisch:

 • Om de workshop te kunnen volgen, heb je een Instagramaccount nodig. Heb je nog geen Instagram? Dit kan je gemakkelijk aanmaken op https://www.instagram.com/. Je kan ook kiezen om enkel deze workshop te volgen en verder hoef je niets met Instagram te doen als je dit niet wenst. 
 • Schrijf je in voor de workshop via het formulier.
 • Als je je ingeschreven hebt, zal je een bevestigingsmail ontvangen met verdere instructies. (LET OP: deze komt soms wel eens in de spamfolder terecht)
 • Zodra we je betaling (€29) ontvangen hebben, krijg je toegang tot een besloten Instagramaccount
 • Je kan de workshop via je gsm, maar ook via de pc volgen
 • De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden in de supermarkt. Je krijgt via mail ook te zien waar je het basispakket kan aankopen indien gewenst.
 • Je kan de workshop volgen waar en wanneer je wil. Hij blijft online, dus alles meermaals bekijken, kan ook. 

 

Inhoud:

 • Video's: recepten op een rijtje, etherische olie en schoonmaken, de schoonmaakroutine van Marion
 • Tutorials: er wordt getoond hoe je vaatwastabletten, vloeibare toiletreiniger, toiletblokjes, schuurcrème, allesreiniger, ontkalker en afwasmiddel maakt. 
 • Je ontvangt een e-book via mail zodat je alle uitleg ook nog eens digitaal hebt. 
 • Daarnaast krijg je toegang tot een receptenbundel met 15 recepten: wasmiddel, luchtverfrissers, ontstopper... Met andere woorden alles om je huis te laten schitteren!
 • BONUS: Er worden wekelijks vragen beantwoord. Marion bundelt deze in een video zodat iedereen de antwoorden kan zien. 

 

De workshop DIY Schoonmaakmiddelen wordt gegeven door Marion Maakt 

Tijdens haar studententijd kwam Marion voor het eerst in aanraking met natuurcosmetica. Ze ontdekte dat haar huid beter reageerde op ecologische producten. Toen ze ook nog eens te horen kreeg dat er vaak plastic verwerkt wordt in reguliere cosmetica, besloot ze om geen chemische producten meer aan te kopen. Marion wou zich focussen op producten die onze huid én onze planeet respecteren.

Al snel volgde ze een opleiding tot herborist. Eind 2017 gaf Marion haar eerste workshop ‘DIY natuurlijke schoonheidsproducten’. Marion Maakt was geboren! Ondertussen heeft ze verschillende bijkomende opleidingen gevolgd en groeide haar aanbod van workshops. Naast de workshops over verzorgingsproducten geeft Marion nu ook een workshop schoonmaakmiddelen. Tijdens haar workshops gebruikt ze 100% ecologische producten van hoge kwaliteit. Dit doet ze uit liefde voor onze huid en onze planeet.